Anne-Beth Schuurmans & Elian Smits

Anne-Beth Schuurmans (NL) vormt samen met Marie-Rose Mayele (BE) het platform Cie sQueezz. Ze maken opmerkelijk danstheater en beeldrijke ervaringen voor de hele familie. Zij maken gemeenschappelijk en individueel werk in Nederland, België en toeren in Europa. ​Cie sQueezz ontwikkelt interdisciplinaire kunsteducatie projecten voor jonge kinderen. De makers zoeken naar reflectie die plaatsvindt op het snijvlak van beeldende kunst, dans en muziek. Beide makers hebben de artistieke leiding van het biënnale kunst en landschap festival Paesaggio.Art.Landscape in Piemonte (IT).
Elian Smits is scenograaf en autonoom kunstenaar. Ze is vormgever voor zowel decor en kostuum voor theater/muziektheater en dans. Haar werk bevindt zich op een grens tussen beeldende kunst en theater. [Cie sQueezz] [Elian Smits]


““Met dans en muziek neemt Anne-Beth de kinderen mee op reis. Alle zintuigen worden gestimuleerd en peuters worden uitgedaagd om ze te gebruiken. Een ervaring die niet vaak door kleine peuters wordt beleefd”. 

– Sara Vesseur, programmeur Theater Dakota –

Stip it

In STIP IT gaan peuters en hun volwassen begeleiders mee in een theatrale ontmoeting met Anne-Beth en Elian. Samen bouwen we een beeldend landschap, waarin we ons fijn kunnen voelen. Dans, geluid en beeld zijn in STIP IT uitgangspunt voor spel en samenzijn. De zintuigen worden hier aangesproken! Je zou kunnen spreken van het spelen met de waarneming.
De ontmoetingen tussen de kinderen en de kunstenaars zijn een uitnodiging om mogelijkheden te genereren om vrijer te mogen denken en in het moment te kunnen zijn. Concrete en abstracte beelden, handelingen en bewegingen wisselen elkaar af en worden ingezet om de kracht van het emotionele moment in de (beeld)vertelling te versterken.

Kom langs, Kom kijken, Doe mee!Informatie


Speelperiode
2019/2020/2021
Leeftijd
Voor iedereen vanaf 2 jaar
Genre
Dans/ beeldend
Duur
45 min
Speelvlak
min 6 x 8 meter

Regie
Anne-Beth Schuurmans & Elian Smits
Dans
Anne-Beth Schuurmans
Vormgeving
Elian Smits
Muziek
Tessa Zoutendijk
Productie
Festival 2 Turven Hoog i.s.m. Cie sQueezz en Beeld Instituut Smits. STIP IT is ontwikkeld binnen het innovatieve platform Jong Beginnen in peuterspeelzalen samen met de kinderen en de leidsters.
Begeleiding
Ingrid Wolff
Foto
Moon Saris

Bekijk ‘t filmpje